Bricken op straat

Ik heb een boete gekregen terwijl ik stond aangemeld, wat nu?
Vervelend dat je een boete hebt gehad. Bekijk eerst op Mijn Yellowbrick of de boete onterecht was:
  • Log in.
  • Ga naar ‘Transacties’.
  • Check het kenteken, de zonecode en de tijd van de bekeuring.
Een bezwaarschrift indienen Stond je correct aangemeld? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente. Een uitdraai van je Yellowbrick-transacties geldt als voldoende bewijs. De afhandeling van een naheffing is een zaak tussen de parkeerder en gemeente in kwestie. Yellowbrick kan hierin niet bemiddelen.
Kan ik ook dagkaarten kopen?
Yellowbrick rekent automatisch het voordeligste tarief, dus de kosten zijn nooit hoger dan die van een dag- en/of avondkaart. Als je buiten de tijden van de dag- en/of avondkaart parkeert, berekenen we voor die uren het uurtarief.
Hoe ziet de parkeercontroleur dat ik wel betaald heb?
De parkeercontroleur controleert door het kenteken te scannen, zo ziet hij of er op dat moment een Yellowbrick-transactie loopt.
Kan ik voor elke auto Yellowbrick gebruiken?

Je kunt voor elke auto Yellowbrick gebruiken. Dit geldt dus ook voor het gebruik van een leenauto of huurauto. Op Mijn Yellowbrick registreer je het kenteken van de auto waarmee je op straat wilt parkeren. Dit kenteken kun je 24 uur per dag kosteloos wijzigen.

Brick je alleen in Q-Park garages?

Als je Yellowbrick alleen gebruikt om met je P+ pas in Q-Park garages te betalen, hoef je geen kenteken te registreren.

Kan ik ook bricken in België?
Er kan naast Nederland ook in België gebrickt worden. Het is echter nog niet mogelijk om in overige landen te bricken. Omdat bricken in België nog niet met de Nederlandse kaart gedaan kan worden, is een Belgisch Yellowbrick-account vereist. Bekijk hier de website van Yellowbrick België voor meer informatie, of registreer je hier gratis!
In welke steden kan ik bricken?

Bekijk in welke steden je kunt bricken op onze pagina Waar werkt het.

Via onze website en nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de komst van nieuwe steden.